ANKARA-BHA
Yapılacak değişiklikler kapsamında mevcut eğitim takviminde yer alan ara tatillerin kaldırılacağı bildirildi.
Yeni düzenlemeye göre eğitim-öğretim süresinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Ara tatillerin kaldırılmasıyla oluşacak süre, yaz tatiline eklenecek. Bakan Tekin, eğitim takvimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Eylül ayındaki başlangıcı biraz daha geç, haziran ayındakini biraz daha erkene almış olacağız. Böylece öğrencilerimiz daha uzun tatil yapmış olacaklar” ifadelerini kullandı.
ÖSYM Hafta Sonu e-TEP, HMGS, DUS ve STS Sınavları Gerçekleştirilecek
İçeriği Görüntüle
Açıklama uçakta geldi
Bakan Tekin, Rusya’nın St. Petersburg kentinden dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamada, eğitim sistemine yönelik planlanan değişikliklerin kapsamlı bir şekilde ele alındığı belirtildi.
Tekin, zorunlu eğitim süresine ilişkin de dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Uluslararası standartlar çerçevesinde eğitim süresinin yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Tekin, öğrencilerin uzun yıllar sistem içinde kalmasının verimlilik açısından tartışılması gerektiğini dile getirdi.
Okullarda güvenlik önlemleri artırılacak
Son dönemde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı saldırıların ardından okullarda güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi. Bakan Tekin, bu kapsamda özel eğitimli güvenlik personelinin istihdam edileceğini açıkladı.
KAYNAKLAR: https://www.haber41.com.tr/ara-tatiller-kaldiriliyor-ogrencilere-uzun-yaz-tatili-geliyor