enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
18°C
Kocaeli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Ulaşım çilesi TBMM gündeminde

Ulaşım çilesi TBMM gündeminde
26.04.2022
0
A+
A-

[ad_1]

24 Nisan Pazar günü oynanan Kocaelispor-Manisaspor karşılaşması için Alikahya’nın engebeli arazilerinden stadyuma gelmek isteyen yüzlerce taraftar Yirim Deresi üzerinden geçmek zorunda kaldı, bu nedenle dere üzerindeki tahta iskeleti kullanarak stadyuma güç koşullarda ulaşmaya çalıştı. Taraftarların çilesi ilginç görüntülere sahne oldu. Şehrinin takımını izlemek için stadyuma gitmek isteyen taraftarların çilesi bu kadarla da sınırlı kalmadı. Özel aracı ya da toplu taşıma aracı ile stadyuma gitmek isteyenler de maç öncesi ve maç sonunda adeta eziyet çekti, yaşanan sıkıntı basında da yer aldı.  Konuya dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, söz konusu sıkıntıyı TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi. 

 

“EZİYET HALİNE DÖNÜŞMEKTE”

Önergesinde; “Kocaeli Stadyumu’nun temeli 25 Eylül 2014 tarihinde atılmış, açılışı ise 01 Eylül 2018 tarihinde yapılmıştır. Temel atma töreninin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen en başta çözüme kavuşturulması gereken stadyuma ulaşım problemi henüz çözülememiştir” vurgusu yapan Türkkan, Kocaeli Stadyumu’na ulaşımın özel araçlarla ya da aktarmalı toplu taşım araçlarıyla sağlandığını, tramvayla otogara giden taraftarların, buradan belediyenin ring seferiyle stada getirildiğini ifade etti. “Bu nedenle stadyuma geliş ve maç sonu stadyumdan çıkış adeta eziyet haline dönüşmekte, ulaşımın sağlanabildiği tek yol tıkanmaktadır. Toplu taşıma aracı bulamayan vatandaşlar dakikalarca yürümek zorunda kalmakta, özel aracıyla stadyuma gelenler de tıkanan yol nedeni ile büyük sıkıntı yaşamaktadır.” diyen Türkkan, 24 Nisan 2022 tarihinde oynanan Kocaelispor-Manisaspor karşılaşması için Alikahya’nın engebeli arazilerinden stadyuma gelmek isteyen yüzlerce taraftarın Yirim Deresi üzerinden geçmek zorunda kaldığına, bu nedenle dere üzerindeki tahta iskeleti kullanarak stadyuma güç koşullarda ulaşım sağladığına dikkat çekti.

 

sıkıntı yaşamaması için ne yapılacak?

Türkkan Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

1-Kocaeli Stadyumu’nun temeli 8 yıl önce atılmasına rağmen en başta çözüme kavuşturulması gereken stadyuma ulaşım problemi neden hala çözülememiştir, şehrinin takımının maçını izlemeye gelen Kocaelispor taraftarına bu durum reva mıdır?

2-Kocaelispor’un maçını izlemek için stadyuma gelenler neden tek yola mahkum bırakılmaktadır?

3-Toplu taşıma aracı bulamayan vatandaşlar neden dakikalarca yürümek zorunda kalmaktadır, bu sıkıntının giderilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilmesi düşünülen çözümler bulunmakta mıdır, bunlar nelerdir?

4-Kocaeli Stadyumu’nun ulaşım probleminin bir an önce çözülmesi için alternatif yol projesi düşünülmekte midir, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir projesi bulunmakta mıdır, bu proje ne zaman hayata geçirilecektir?

5-Düzenlemeler tamamlanıncaya kadar stadyuma geliş ve maç sonu stadyumdan çıkışın taraftarlar için sıkıntı yaratmaması ve ulaşımın sağlanabildiği tek yolun tıkanmaması için yeni birtakım düzenlemeler getirilmesi düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?

6-Stadyuma ulaşmak için Yirim Deresi üzerinden geçmek zorunda kalan, bu nedenle dere üzerindeki tahta iskeleti kullanarak güç koşullarda ulaşım sağlayan taraftarların bu durumu yaşamadan rahatça stadyuma ulaşması için birtakım düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?

 

Haber: Hanifi SURUN

[ad_2]