enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4003
EURO
34,6587
ALTIN
2.392,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli
Hafif Yağmurlu
16°C
Kocaeli
16°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C

Erdoğan’dan asgari ücret mesajı: ‘Farkı kapatacak programları hazırlıyoruz’

Erdoğan’dan asgari ücret mesajı: ‘Farkı kapatacak programları hazırlıyoruz’
08.06.2022
0
A+
A-


 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Gündeme ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan merakla beklenen “asgari ücret” zammına ilişkin de konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır” açıklaması yapmıştı. Bu kapsamda öncelikli olarak memurlar ile emeklilerin önümüzdeki ay artacak maaşları ilgili bakanlıklar tarafından masaya yatırıldı.

VEKİLLER TALEPLERİ İLETTİ
AK Partili milletvekilleri alanda karşılaştıkları talepleri ilgili bakanlıklara iletti. Bu talepler arasında birinci sırada emekli maaşları yer aldı. EYT ve 3600 gösterge bunları takip etti.

ÇOK MEMNUN OLACAKLAR
Vekillerin bu talepleri üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren bakanlar, refah payı ile ilgili bu kesimleri çok rahatlatacak bir adım atılacağı mesajını da verdi.

ERDOĞAN NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?
Hazine ve Çalışma Bakanlıklarının tamamladıkları 3600 ek gösterge düzenlemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Kızılcahamam kampında vatandaşlara duyurması bekleniyor.

TÜM MESLEK GRUPLARI KAPSIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün meslek gruplarını kapsayacağı da gelen bilgiler arasında.